M       E      N     S      W      E      A      R

Smeepoort menswear
Donkerstraat 19

3841 CA  HARDERWIJK


T: (0341) 41 22 31
F: (0341) 41 22 31
E:
Info@Smeepoortmenswear.nl

HOME

OVER ONS

Even voorstellen
Winkelimpressie
Media
Facebook


MERKEN

Alan Red
Baileys

BB Chum
Born with Appetite

Cabano

Club of Comfort
Digel
Falke

Fellows United

Gabbiano

Gant
Gardeur
Giordano

Ledûb
Olymp
State of Art

Tenson


COLLECTIE

Mannenmode
Bedrijfskleding
Accessoires
Nieuw!

SERVICE

Punten-
spaarsysteem

Eigen coupeuse
Strijkservice
Afspraak
maken

Tips


WEBSHOP

Alan Red
Baileys
BB Chum
Cabano

Fellows United

Gabbiano

Gant
Giordano

Ledûb
Olymp

State of Art

Tenson

CONTACT

© All rights reserved OGB Design | Disclaimer | Laatste update: 20 maart 2022

• MEDIA


Strijkservice bij Smeepoort menswear

Nieuwe koorfoto van en voor het "Christelijk Hierdens Mannenkoor"

Smeepoort menswear is hot

Smeepoort op twee na gezelligste van Gelderland

Verkiezing van de gezelligste winkel

Ons nieuwe plekje!

Nieuw adres voor Smeepoort Mannenmode met de vertrouwde formule

Eigentijdse Modezaak in Donkerstraat

Nieuwe kleding voor jubilerend Harderwijks Mannenkoor

Wist u dat … Smeepoort menswear haar klanten in het zonnetje zet!

Mannenmodezaak compleet gerestyledStrijkservice bij Smeepoort menswear


Uit de kreukels, uit de zorgen

Nu het nieuwe seizoen begonnen is, heeft Smeepoort menswear haar eigen strijkservice geïntroduceerd. “Het is een verleng stuk van wie we zijn: persoonlijk betrokken bij onze klanten. Service bieden staat in ons vak centraal en dit sluit mooi aan op onze winkelbeleving”, aldus Rick en Diana Jansen. Met ingang van het voorjaar vonden Rick en Diana van Smeepoort menswear het tijd voor iets nieuws. “Van steeds meer mensen hoor je dat ze geen tijd meer hebben om te strijken of het niet kunnen. Daarom zie je naast de huishoudelijke hulp vaker vraag naar strijkservice. De strijkservice is ontstaan uit de vraag van de klant”, vertelt Rick.


Verzorging

Diana vult aan: “Alles wat in de winkel hangt is door ons gestreken. Dan zie je als je het past hoe het staat en we zien het als een stuk verzorging van ons vak. We strijken dus veel in de zaak. Daar op kregen we de vraag van mensen of ze hun kleding niet hier konden brengen. Uit die reacties blijkt dat het leeft.” Klanten kunnen de wasmand af geven, maar deze kan ook gehaald en gebracht worden. Het streven is dat zij de kleding binnen twee dagen weer kunnen ophalen of dat het gebracht wordt. “Ze kunnen alles brengen en het wordt door ons gestreken. Strijken is een stukje verzorging en het sluit mooi aan op onze winkelbeleving. De service die wij in ons vak bieden staat centraal.”


De winkel is inmiddels goed gevuld met de voorjaarscollectie. Frisse kleuren, ingericht  op mooie

kleurthema’s die onderling goed met elkaar te combineren zijn. “In de overhemden zien we veel prints en in de effen shirts zijn veelal leuke details verwerkt”, licht Diana toe. Rick: “De stretchcolbertjes zie je veel en doen het erg goed. Die combineren leuk met jeans of chino. Met onze totale collectie kunnen we een brede doelgroep aankleden!”


De webshop geeft een impressie van het assortiment in de winkel. Klik  je op de merken (o.a. Gant, Tenson, Gardeur, Alan Red en Gabbiano), dan krijg je de collectie te zien.  Diana: “Je kunt je thuis al laten inspireren, maar we verkopen het in de winkel, omdat we van mening zijn dat kleding kopen een beleving is.”


Kracht

Onze kracht - een persoonlijke benadering en passend advies geven – kun je op internet niet bieden, maar wel in de fysieke winkel. Daar hebben we ook het contact met de klant en weten we beter over te brengen wat hem past. “Als je hier afrekent ga je met een goed gevoel en het juiste kledingstuk de deur uit.”  Smeepoort menswear bestaat op 1 mei zestien jaar en zit nu precies twee jaar aan de Donkerstraat.


“We zijn nog steeds erg tevreden over deze stap en ook erg trots op onze vaste klantenkring. Het persoonlijke contact met de klanten vinden we belangrijk.” Neem voor meer informatie over de strijkservice telefonisch contact op. (Donkerstraat 19 - (0341) 41 22 31)


Nieuwe koorfoto van en voor het "Christelijk Hierdens Mannenkoor"


In het jubileumjaar 2015 heeft het Christelijk Hierdens Mannenkoor (CMH) naast een CD "Sanctus", het jubileumconcert van 28 februari, ook nog een deel van de koorkleding vernieuwd.


Uit het overleg van koorkleding commissie en Smeepoort menswear, kwamen een aantal ideeën. Uiteindelijk werd een keus gemaakt voor de nieuwe presentatie: overhemd, pochet en strik bij de bestaande smoking.

Er was vanuit de koorkleding commissie heel veel dank en waardering voor de manier waarop Rick en Diana Jansen van Smeepoort menswear, dit hele traject hebben begeleid en afgehandeld.


Deze nieuwe outfit werd tijdens het jubileumconcert aan het publiek getoond.


Er is toen ook een nieuwe koorfoto gemaakt.


Als verrassing van Smeepoort menswear werd deze foto ingelijst en wel op zaterdag 5 september overhandigd aan de leden van de koorkleding commissie.


Smeepoort menswear is hot


Gezellig, eigentijds en eerlijk advies

Zoek je een kostuum of een leuke polo, sokken of een stoere boxershort; Bij Smeepoort menswear kan het allemaal. De collectie is uitgebreid en is daardoor ook bestemd voor een brede doelgroep. Rick en Diana Jansen hebben al vijftien jaar hun eigen kledingzaak, waarvan nu één jaar op de nieuwe locatie in de Donkerstraat.


Ze beschouwden de switch van pand als een grote stap, maar Rick en Diana Jansen hebben nog geen seconde spijt gehad van de verhuizing. De goede respons op de nieuwe locatie in de Donkerstraat en de verkiezing tot gezelligste winkel van Harderwijk zijn de bevestiging dat Smeepoort menswear nog steeds op de goede weg zit. "De kracht en het doorzettingsvermogen halen we uit het houden van het vak, doordat je zo in jezelf en in elkaar gelooft en uit het vertrouwen van de klanten wat we krijgen. Bijna alle klanten uit het oude pand konden we ook al op de nieuwe locatie welkom heten. Ze laten ons niet in de steek en voelen zich ook thuis in onze nieuwe winkel. We zijn daar erg dankbaar voor", benadrukt Diana. "Ook zien we op deze locatie een toename van nieuwe klanten die ons op de oude locatie niet konden vinden", vult Rick aan. "De drempel is veel lager en de collectie komt in de eigentijdse inrichting beter tot zijn recht. De collectie is groter dan in de Smeepoortstraat en voor een bredere doelgroep. We kunnen alle leeftijden kleden; van klassiek tot modern. We zijn voor iedereen toegankelijk".


In februari werd Smeepoort menswear verkozen tot gezelligste winkel van Harderwijk. Klanten spraken hun waardering uit waaronder sfeer, klantvriendelijkheid en prijs-kwaliteitverhouding. Dat resulteerde zelfs in een derde plaats bij de verkiezing voor gezelligste winkel van Gelderland. De impact is groter dan ze hadden voorzien en door het stoepbord voor de etalage worden ook toeristen extra geprikkeld om een binnen te kijken. Diana: "We zijn er zelf trots op maar merken ook dat onze vaste klanten er heel erg trots op zijn dat ze hebben bijgedragen aan het resultaat. Mensen komen naar binnen om ons even te feliciteren. We krijgen ontzettend leuke reacties." Rick: "Dat klanten de moeite nemen om op je te stemmen vind ik echt een bevestiging van hoe de klanten ons waarderen. "Jezelf zijn en eerlijk zijn. Voor Rick en Diana is het heel normaal. Maar het zijn belangrijke pijlers onder hun succes. Diana: "We zijn oprecht geïnteresseerd in onze klanten en geven hen een thuisgevoel. We geven een eerlijk advies en als een kledingstuk de klant niet past of niet staat, dan zeggen wij dat ook. Het gaat ons er om dat de klant tevreden de deur uit gaat. We zijn meer adviseurs dan verkopers; de klant opvoeden in de mode is wat we doen. "Als extra service beoordelen ze desgewenst de kledingkast bij de klant thuis. "We geven advies over wat nog wel en wat niet meer gedragen kan worden Daarnaast vullen we samen met de klant de kast weer aan met de modetrends van nu". Ook kleden ze diverse koren en verzorgen bedrijfskleding. Kortom: al vijftien jaar een begrip in Harderwijk.


Smeepoort op twee na gezelligste van Gelderland


Smeepoort menswear is derde geworden van de provincie Gelderland in de verkiezing voor de titel ‘Gezelligste winkel’. “Een mooie uitslag!”, aldus Diana Jansen van Smeepoort menswear.

Begin februari won de Harderwijker kledingzaak van Diana en Rick Jansen de titel “Gezelligste winkel van Harderwijk”, en kwam daarom in aanmerking voor de provinciale titel.


De winkelverkiezing werd georganiseerd in samenwerking met Leuk voor Jou en OndernemersUnited. Maatschappelijk partner van de verkiezing is Kika (zet zich in voor de strijd tegen kinderkanker).

Via de verkiezing wordt er geld ingezameld voor dit goede doel.


Verkiezing van de gezelligste winkel
WIJ ZIJN VERKOZEN


TOT DE GEZELLIGSTE WINKEL


VAN HARDERWIJK
SMEEPOORT MENSWEAR

Ons nieuwe plekje!


“We hebben een fantastisch half jaar achter de rug!

Onze keuze is goed geweest. Donkerstraat 19 is ons nieuwe plekje!!” zegt Diana enthousiast.


“We hebben enorm veel positieve reacties gehad. Het is enorm leuk om zoveel positieve reacties te krijgen na al het werk wat we verricht hebben” voegt Rick eraan toe. Het echtpaar Jansen ontvangt u dan ook weer met veel plezier voor het nieuwe seizoen bij Smeepoort menswear.


U kunt zich er laten verrassen en inspireren door de nieuwe collectie najaar-winter 2014/2015, die dan ook uniek is samengesteld door Rick en Diana Jansen.


De nieuwe collectie bestaat zoals u bij Smeepoort menswear gewend bent uit een groot afwisselend kleurenpallet. Opvallende kleuren maar ook diversen blauwtinten, groen en bordeaux rood. De grijstinten worden gecombineerd met kleur. De ruiten worden steeds belangrijker in het modebeeld en prints in de shirts gaan we ook weer meer zien. Het hangt allemaal overzichtelijk in kleurthema’s voor u klaar. De presentatie is uitermate verzorgd waardoor u oor de ruime sortering en de brede prijsopbouw is de collectie voor iedere man toegankelijk; voor de modebewuste man, maar ook de man die van comfort houdt. Ongeacht of hij op zoek is naar vrijetijdkleding of een kostuum.


Service staat bij Smeepoort menswear hoog in het vaandel. Dit is een belangrijk onderdeel van de bedrijfsvoering. Ook een eigen coupeuse is onmisbaar. Zo wordt deskundig de kleiding op maat gemaakt mocht dit nodig zijn.


Een man wil gekleed worden! Daar heeft Smeepoort menswear zich op gespecialiseerd. Loop gerust eens binnen bij het echtpaar Jansen. De koffie staat voor u klaar.Nieuw adres voor Smeepoort Mannenmode met de vertrouwde formule


Winkelend door de Donkerstraat in de binnenstad van Harderwijk, vraag je jezelf af; “Hé, zit daar nu een nieuwe winkel?” Donkerstraat 19 blijkt het nieuwe adres voor een bekend gezicht te zijn. Smeepoort menswear is verhuisd naar dit nieuwe pand met een trendy inrichting, huiselijke sfeer en een fijne overzichtelijke uitstraling.


Het nodigt uit om er binnen te stappen. “De naam heeft een lichte wijziging doorgemaakt want Mannenmode is menswear geworden. Omdat we toch bezig waren hebben we het logo ook aangepast”, vertelt Diana Jansen. Een vertrouwde formule op een nieuw adres dus!

Rick en Diana Jansen hebben in het jaar 2000 de mannenmodezaak opgezet. Vanaf het begin runnen zij de zaak met zijn tweeën met veel passie. Vanaf de inkoop tot en met de zwaai naar de klant die de winkel, al dan niet met een gevulde tas, de winkel tevreden verlaat. “Het grote voordeel van alles samen doen is dat we precies weten wat er in de zaak gebeurt. Met de inkoop houden we rekening met de wensen van de klant” vertelt Rick vol enthousiasme. “Zo spelen we dan ook optimaal in op de wensen van onze trouwe, vaste klanten”, vult Diana aan. “Of ze nu lang of klein van stuk zijn, of smal of een ‘maat je meer’, iedereen kan hier terecht”.


Ruime collectie

Als je in de winkel loopt is het terug te zien dat er erg veel aandacht wordt geschonken aan de collectie. In de winkel is alles gepresenteerd op kleurthema’s. Zo zie je precies wat goed bij elkaar combineert. Ook staan er veel combinaties op de bustes zodat de keuze nog makkelijker wordt. En zie je niet zo snel wat voor jou geschikt is, je kunt het gerust vragen aan Rick en Diana. Zijn helpen graag bij het maken van de juiste keuze. Door de ruime sortering en de brede prijsopbouw is de collectie voor iedere man toegankelijk; voor de mode bewuste man, maak ook de man die van comfort houdt. Ongeacht of hij op zoek is naar vrijetijdskleding of een kostuum. Ook voor bedrijfskleding kan hij terecht. “Samen komen we tot een juiste keuze voor de gewenste uitstraling van de bedrijfskleding”, verteld Rick. “Ook in accessoires zijn we compleet” zegt Diana. “We verkopen natuurlijk ook stropdassen, manchetknopen, riemen, zakdoeken, bretels en sokken.


Uitgebreide, persoonlijke service

Rick en Diana nemen uitgebreid de tijd om hun klanten te helpen. Persoonlijke aandacht staat hoog in het vaandel bij het echtpaar. Sluitingstijd kennen ze niet. Althans niet volgens de klok. “We gaan pas dicht als de laatste klant tevreden de deur uitgaat en dat maakt dan niet uit hoe laat het is". vertelt Diana. Ze gaan nog verder met hun service....Ze komen namelijk ook bij de mensen thuis voor een persoonlijk advies. "We nemen de collectie mee, zo kan de klant in alle rust thuis passen", zegt Rick. Mannen die uit het gehele assortiment willen kiezen, zijn ook 's avonds op afspraak van harte welkom in de winkel. Onder het genot van een kopje thee of koffie gemaakt van verse bonen kunnen ze an in alle rust de kleding uitzoeken. "Het kopje koffie is natuurlijk ook voor onze klanten die overdag in de winkel komen", vertelt Diana lachend.


Eigen coupeuse

Een eigen coupeuse ontfermt zich deskundig over de kleding om deze perfect op maat te maken, wanneer dat nodig mocht zijn. Mouwen en broekspijpen kunnen korter en met het zelfde gemak vermaakt zij kragen en manchetten. Voor de klant is het prettig om te weten dat de kleine ingrepen vrijwel altijd gratis zijn. Alleen voor meer ingewikkelde ingrepen wordt een kleine bijdrage gevraagd. Ook voor spoedgevallen draait het echtpaar de hand niet om. Smeepoort menswear heeft een puntenspaarsysteem. “Dit is ook extra service naar onze klanten. Zo sparen ze voor hun eigen korting”, verteld Diana.


Als vanouds

Opvallend is de diversiteit van de collectie. E hebben meer dan wat in de mode is. Daardoor is het kleuraanbod ook meer dan gemiddeld in een mannenmodezaak. Ze hebben de modetrends van nu, maar ben je iets behoudender in je kledingkeuze, ook dan kun je prima terecht! Een man wil graag aangekleed worden. Daar heeft Smeepoort menswear in gespecialiseerd. Kortom, loop een binnen bij Smeepoort menswear en laat je verrassen en inspireren door de collectie samengesteld door het echtpaar Rick en Diana Jansen. Je bent van harte welkom!


Eigentijdse Modezaak in Donkerstraat


Na bijna veertien jaar in de Smeepoortstraat is Smeepoort menswear sinds 18 maart verhuisd naar een nieuw Pand in de Donkerstraat 19. De locatie is verbeterd, de inrichting eigentijdser en de uitstraling laagdrempeliger.


Iemand noemde het grootstedelijke allure, het had een formulewinkel kunnen zijn. Het is sfeervol en modern, maar toch ook weer huiselijk. De reacties op de nieuwe winkel zijn heel positief, onder vinden Rick en Diana Jansen van Smeepoort menswear: “De winkel is overzichtelijker, er is meer loop en meer leven in de brouwerij. Je merkt meer van de drukte die in de stad heerst", vertelt Rick (43). De kledingwinkel is de passie van het ondernemersstel. Diana (41): “We zijn heel enthousiast en vinden het ondernemen superleuk om te doen als echtpaar Vanaf de inkoop tot verkoop doen we het hele reilen en zeilen samen. “Omdat we er met de verhuurder aan de Smeepoortstraat niet meer uit kwamen zijn we verder gaan kijken naar een andere locatie”, licht Rick de verhuizing toe. Hun oog viel snel op een pand aan de Donkerstraat dat al vier jaar leeg stond. “Na veel zelf te klussen en door hard te werken is het eindresultaat boven verwachting”, zegt Diana trots. Zo is het interieur naar eigen idee vormgegeven zonder tussenkomst van een interieurbouwer of stylist. Een verrassende wanddecoratie aan de ruime paskamers zijn bijzondere elementen. “Tot in detail is overal over nagedacht”, verzekert Diana. Het logo is nieuw en de naam is gewijzigd van Mannenmode in menswear “Alles is wat eigentijdser geworden en in een nieuw jasje gestoken.


OGB DesignOver de naam Smeepoort hebben we discussies gehad, maar in veertien jaar hebben we die naam opgebouwd. Smeepoort is intussen bekend in Harderwijk en verander je dat, dan ben je weer de onbekende winkel”, weet Rick. Smeepoort menswear heeft gekozen voor de doelgroep 30+. Die komt met de eigentijdse inrichting nu beter tot z’n recht. “Je hoort vaak dat er weinig herenmodezaken in Harderwijk zijn en met de brede collectie en prijsopbouw zijn wij onderscheidend.


We vinden het belangrijk dat de kwaliteit goed is, maar wel voor een reële prijs”, benadrukt Rick. “Daarnaast gaan we heel ver met onze service en stappen speciaal voor een klant in de auto. We gaan ‘s avonds op afspraak naar de klant toe of de klant kan op afspraak in de winkel komen. Diana: “Een ander groot voordeel is dat wij heel uitgebreid in maatkeuze zijn. Van klein naar groot kunnen we iedereen aankleden. En is het niet op voorraad, dan gaan we net zo lang op zoek tot we iets passends gevonden hebben waar de klant tevreden mee is”. Diana en Rick zijn pure vakmensen en staan erg positief in hun onderneming: “We durven in deze tijd een grote stap te zetten en dit doe je niet als je als je er niet zeker van bent."


Nieuwe kleding voor jubilerend Harderwijks Mannenkoor


Alle koorleden van het Harderwijks Mannenkoor hebben afgelopen augustus nieuwe gilets, strikken en pochetten uitgereikt gekregen bij Smeepoort menswear in Harderwijk.


Het mannenkoor bestaat 90 jaar en geeft op zaterdag 2 november 2013 een jubileumshow in de vernieuwde koepel van het Dolfinarium. Het bestaande mannenkoorkostuum, wat standaard al verschillende gevarieerde kleurstellingen heeft (zwart/wit/beige), wordt gebruikt voor optredens en is voor de Jubileum Show aangevuld met verschillende 'gouden' kostuum attributen.


Nog meer informatie over het Harderwijks Mannenkoor en de Jubileum Show is te vinden op: www.harderwijksmannenkoor.nl

Wist u dat … Smeepoort menswear haar klanten in het zonnetje zet!


OGB Design“Iedere klant die in de winkel komt en een aankoop doet, mag mee doen aan de verloting”, verteld Rick Jansen van Smeepoort menswear. De klanten vullen een lot in met hun persoonlijke gegevens en het aankoopbedrag dat ze op dat moment besteed hebben. Dit gaat in een pot. Iedere maand wordt er een lot getrokken en die persoon is “klant van de maand”!


De KLANT VAN DE MAAND ontvangt

het aankoop bedrag retour!


“Het is zo leuk om te zien hoe enthousiast iedereen er op reageert, “verteld echtgenote van Rick Jansen Diana ook net zó enthousiast. Deze maand heeft de 1e verloting plaats gevonden.


De gelukkige is Dhr. van der Linden uit Harderwijk. Met een cadeaubon t.w.v. € 174,95 en een bos bloemen mag hij zich “klant van de maand September” bij Smeepoort menswear noemen!!


Mannenmodezaak compleet gerestyled


Twaalf jaar geleden openden Rick en Diana Jansen de deuren van hun kledingwinkel ‘Smeepoort mannenmode’ in de Smeepoortstraat in Harderwijk. Sindsdien is deze winkel uitgegroeid tot dé mannenmode zaak met een grote vaste klanten kring. Toch vond het ondernemerspaar een complete restyle nodig. “We hebben in die jaren ontzettend veel mensen over de vloer gehad en dus vonden we het tijd om alles op te frissen,” vertelt Rick Jansen. “Nu komen de beleving en de sfeer nog beter tot zijn recht.”


OGB DesignDe winkel is frisser en rustiger geworden. Grote decoratieve wanden, witte muren en plafonds in grijs accenten hebben het winkelpand enorm opgefrist. “En de donkerbruine kasten zorgen voor een stoere, mannelijke uitstraling,” voegt de ondernemer toe. “Een man wil graag aangekleed worden en daarin hebben wij ons gespecialiseerd. Door de ruime sortering evenals de brede prijsopbouw is onze winkel voor iedere man toegankelijk. Doordat wij alle werkzaamheden van inkoop tot verkoop voor eigen rekening nemen, kunnen wij optimaal inspelen op de wensen van onze klanten. En of u nou lang of klein van stuk bent dan wel slank of met een ‘maatje meer’, bij Smeepoort menswear kunnen wij u kleden!”


De Harderwijkse ondernemers hechten veel waarde aan persoonlijke benadering, service en kwaliteit. “Dat ervaart men vanaf het moment dat een klant bij ons binnenkomt. Omdat wij het belangrijk vinden dat u zich werkelijk bij ons thuis voelt, stellen wij constant alles in het werk om een gemoedelijke en sfeervolle ambiance te creëren.” Naast het winkelpand aan de Smeepoortstraat is ook de website geheel vernieuwd. “Laat je verrassen en inspireren in onze gerestylde winkel of op www.smeepoortmannenmode.nl,” zegt Jansen enthousiast.Over ons